Inhoudsverzekering voor beginners

1. Voordelen voor u

Laten we beginnen met de voordelen van een inboedelverzekering. Het is ontworpen om je gemoedsrust te geven als er iets met je spullen gebeurt, want zelfs als je echt voorzichtig bent, kun je de uitkomst van extreem weer, dieven of als iemand een brand veroorzaakt niet beheersen.

Als u denkt dat u niet genoeg items heeft om te verzekeren, maak dan een lijst van uw inhoud en u zult versteld staan ​​van hoeveel het allemaal is. Zou je in je eigen zak essentiële zaken als beddengoed, servies en kleding kunnen betalen? Wat dacht je van een huis vol spullen, zelfs als de meeste dingen tweedehands waren?

Er is ook een optioneel voordeel dat u op de lange termijn geld kan besparen, Excess-Free Gehoorapparaat Cover, omdat we weten dat deze dingen vaak beschadigd zijn.

2. Wettelijke aansprakelijkheid

Wettelijke aansprakelijkheid is een ander belangrijk voordeel van inboedel verzekeren als zzp’er. Simpel gezegd, als u de eigendommen van iemand anders beschadigt, zelfs per ongeluk, dan bent u mogelijk aansprakelijk voor de kosten. Als u geen verzekering heeft, bent u nog steeds verplicht om de kosten te betalen, hetzij in één betaling, hetzij gedurende een bepaalde periode. Dit gebeurt ongeacht of de eigenaar van het onroerend goed een eigen verzekering heeft. Als u bijvoorbeeld per ongeluk een vaas in een winkel breekt, zal de verzekeraar van de winkeleigenaar de kapotte vaas bedekken, maar zal dan proberen het geld van u terug te vorderen omdat u het hebt laten vallen.

Als u een inboedelverzekering met AA-verzekering hebt, is uw wettelijke rechtsbijstandverzekering zakelijk gedekt tot $ 2 miljoen, maar het bedrag verschilt tussen verzekeraars, dus het loont om te controleren. Hoewel de dekking zich ook uitstrekt tot die in uw huishouden, inclusief huisdieren, dekt u alleen u en niet uw huisgenoten, dus zorg ervoor dat iedereen zijn eigen inboedelverzekering heeft. Zodra je platloopt, valt je niet meer onder het beleid van je ouders.

3. Hoe bereken ik hoeveel ik mijn inhoud moet verzekeren?

De eenvoudigste manier om erachter te komen hoeveel u uw inhoud moet verzekeren, is door elke kamer in het huis waar u woont te lopen, inclusief de garage, en een lijst te maken van alles wat u bezit, dan de geschatte vervangingskosten. En vergeet niet de kleine dingen die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd, zoals servies, bestek en kookgerei.

Als uw bezittingen zich in een ander huis bevinden, zoals die van uw vriend, moet u deze op een ander beleid verzekeren. Uw inhoudsbeleid dekt alleen de bezittingen die u of een familielid normaal in en rond uw huis bewaart. En vergeet niet dat wanneer u uit huis gaat, u uw eigen inboedelverzekering nodig hebt.

Onze online gids heeft een deel van het giswerk weggenomen bij het berekenen van de waarde van uw inhoud  voor u. We hebben zelfs de gemiddelde kosten van gewone huishoudelijke artikelen opgesomd om u op weg te helpen. Nadat u de calculator hebt ingevuld, telt u de totalen op om te zien hoeveel dekking u nodig hebt, dan bent u klaar om een ​​offerte te krijgen, wat u ook online kunt doen.